Focus op
Groen
Het beroepsprofiel Groen
In het eerste leerjaar maak je kennis met dit profiel. Als je aan het eind van leerjaar 1 kiest voor dit profiel dan start je in leerjaar 2 in dit profiel met de basis van dit vakgebied. In leerjaar 3 en 4 ga je de diepte in en leer je alles van Groen en doe je aan het eind van leerjaar 4 het praktisch examen.
Wat ga je leren?
In dit beroepsprofiel is er veel aandacht voor duurzaamheid, klimaat en de juiste omgang met alles wat groen is. Je weet wat in onze omgeving nodig is in de aanleg van tuinen en openbare ruimte. Zo leer je over wat beplanting betekent voor het voortbestaan van allerlei insecten, zoals bijen. Ook leer je bijvoorbeeld de afwatering zo in te zetten dat het bijdraagt aan een betere leefomgeving voor ons allemaal. Je maakt kennis met verschillende dieren en hoe zij verzorgt moeten worden. En je gaat aan de slag met diverse bloemen en planten en leert hierbij de mooiste creaties te maken. Ook ga je koken met alle producten die op land en in de kas groeien.
Wat kun je later worden?
Beroepen met dieren. Zoals medewerker bij een veehouderij of manege, dierenartsassistente, medewerker in een dierenwinkel, asiel/pension of dierentuin
Beroepen met tuinen. Zoals hovenier, tuinontwerper, medewerker bij een kwekerij en landschapsinrichten
Technische beroepen. Zoals medewerker bij een mechanisatiebedrijf en loonwerker
Creatieve beroepen. Zoals medewerker in een bloemenzaak en/of tuincentrum, styliste in de groene sector
Beroepen met voeding. Zoals medewerker in de voedingsmiddelenindustrie, supermarkt, zuivelboerderij, kaasmakerij of kok
De overige Beroepsprofielen
We werken binnen Focus op verschillende manieren, samen met uw kind toe, naar een keuze voor één van de volgende beroepsprofielen:
Wat zeggen betrokkenen over Focus Beroepsacademie
“Mijn dochter voelt zich er thuis op Focus. Ze wil graag iets met het groenprofiel gaan doen en is er blij dat zij hier al kennis mee kan maken in de PPO-lessen. Ze krijgt met haar basisschooladvies veel kansen op Focus. Haar talenten worden gezien! Sommige vakken kunnen al echt op mavoniveau gevolgd worden en bij andere vakken krijgt zij tijd zich verder te ontwikkelen met de extra aandacht van vakdocenten”