Skip links

Alle informatie

om uw kind aan te melden

Reserveer hier uw aanmeldmoment

Klik hier om een mail te sturen

Focus Beroepsacademie en OZHW Groen College bieden gezamenlijk voor het nieuwe schooljaar 22-23 plek aan 300 nieuwe eerstejaars leerlingen. De officiële aanmeldperiode is van 22 februari tot 25 maart maar bent u samen met uw zoon of dochter enthousiast over Focus Beroepsacademie en/of OZHW Groen College? Dan nodigen we u alsnog uit voor het aanmelden op onze school. Tijdens deze afspraak kunnen we dan één op één, samen met u en met uw zoon of dochter, de aanmelding in orde maken.

Benodigdheden

Om de inschrijving goed te laten verlopen dient u de volgende documenten mee te nemen:

  • Het schooladviesformulier met hierop de unieke code van de basisschool
  • Kopie van het (geldig) paspoort of identiteitsbewijs van uw kind

Bij de aanmelding dient u daarnaast aan te geven of u uw zoon of dochter wilt aanmelden voor:

  • Focus Beroepsacademie – OZHW (openbaar onderwijs deel van Focus Beroepsacademie)
  • Focus Beroepsacademie – CVO (Christelijk onderwijs deel van Focus Beroepsacademie)
  • OZHW Groen College

In de praktijk merkt uw zoon of dochter geen verschil bij welk deel hij of zij wordt ingeschreven. Wij bieden namelijk voor alle leerlingen hetzelfde onderwijs aan.

Definitieve inschrijving

In de aanmeldprocedure voor het schooljaar 2022 – 2023 hanteren we enkele voorrangsregels, omdat we niet meer dan 300 leerlingen kunnen plaatsen. Indien we meer dan 300 aanmeldingen krijgen, gaan de onderstaande voorrangsregels gelden en bieden we eerst plaats aan deze leerlingen. We geven voorrang aan:

  • Alle leerlingen woonachting in Barendrecht of Albrandswaard.
  • Alle leerlingen die van een OZHW-basisschool komen.

Voor de overige leerlingen geldt de loting wel. U krijgt hierover uitsluitsel na 31 maart. Mocht uw zoon of dochter uitgeloot worden dan heeft u na deze periode nog tijd om hem of haar aan te melden op een andere school. Voor de leerlingen die ingeloot zijn zal de intakecommissie van de school bekijken of het advies van de basisschool en het onderwijskundig rapport van de leerling wat wordt verstrekt door de basisschool kan leiden tot een definitieve inschrijving.

Reserveer hier uw aanmeldmoment

Klik hier om een mail te sturen
Alle ruimte om jezelf te zijn

Welkom bij

Focus

Beroeps

Academie

Wat zeggen betrokkenen over Focus Beroepsacademie

“Mijn dochter voelt zich er thuis op Focus. Ze wil graag iets met het groenprofiel gaan doen en is er blij dat zij hier al kennis mee kan maken in de PPO-lessen. Ze krijgt met haar basisschooladvies veel kansen op Focus. Haar talenten worden gezien! Sommige vakken kunnen al echt op mavoniveau gevolgd worden en bij andere vakken krijgt zij tijd zich verder te ontwikkelen met de extra aandacht van vakdocenten”

Mevrouw Vermeulen, moeder van een leerling uit klas 1

DOWNLOAD

DE BROCHURE

BROCHURE DOWNLOADEN

NEEM

contact met ons op

STUUR EEN E-MAIL