Skip links

Focus op

Groen

Het beroepsprofiel Groen

Groen is een verbindend profiel dat is ontstaan door de samenwerking tussen OZHW Groen College en Focus Beroepsacademie. Als uw kind voor dit profiel kiest, heeft hij/zij zeker affiniteit met het buitenleven, met tuinen, planten en/of met dieren.

In dit beroepsprofiel wordt hier veel aandacht aan besteed, maar daarnaast houdt het groenonderwijs veel meer in! Want onze planeet vraagt om aandacht voor duurzaamheid, klimaat en de juiste omgang met alles wat groen is. Uw kind leert dan ook wat in onze omgeving nodig is in de aanleg van tuinen om onder andere de beplanting voor het voortbestaan van allerlei insecten zoals bijen of de afwatering zo in te zetten dat het bijdraagt aan een betere leefomgeving voor ons allemaal. De verwerking van de agrarische producten in de keuken bij Horeca, Bakkerij en Recreatie legt direct een relatie. Zo is er ook een verbinding met de gezonde levensstijl bij Zorg en Welzijn en het 3D-ontwerpen van tuinen bij Media,Vormgeving en ICT. Uw kind kan in het groenprofiel kennismaken met het onderwijs van de toekomst, passend in onze leefomgeving!

Maak kennis met

Het beroepsprofiel

Groen

De overige Beroepsprofielen

We werken binnen Focus op verschillende manieren, samen met uw kind toe, naar een keuze voor één van de volgende beroepsprofielen:

Alle ruimte om jezelf te zijn

Welkom bij

Focus

Beroeps

Academie

Wat zeggen betrokkenen over Focus Beroepsacademie

“Mijn dochter voelt zich er thuis op Focus. Ze wil graag iets met het groenprofiel gaan doen en is er blij dat zij hier al kennis mee kan maken in de PPO-lessen. Ze krijgt met haar basisschooladvies veel kansen op Focus. Haar talenten worden gezien! Sommige vakken kunnen al echt op mavoniveau gevolgd worden en bij andere vakken krijgt zij tijd zich verder te ontwikkelen met de extra aandacht van vakdocenten”

Mevrouw Vermeulen, moeder van een leerling uit klas 1

DOWNLOAD

DE BROCHURE

BROCHURE DOWNLOADEN

NEEM

contact met ons op

STUUR EEN E-MAIL