fbpx
Skip links

Focus op

de profielen

Aanmelden voor de Kom 'ns kijken dag

Praktijk in de 4 leerjaren

Naast een reeks theoretische vakken zoals Nederlands, Engels en geschiedenis laten wij uw kind in de eerste twee leerjaren al kennis maken met vijf beroepsprofielen. Deze oriëntatie op de beroepsvakken in leerjaar 1 bestaat uit een wekelijks programma waarbij iedere leerling met alle beroepsprofielen kennismaakt.

Dit doen zij in de zogeheten ‘PPO-lessen’. De leerlingen volgen dan lessen binnen alle beroepsprofielen. Na leerjaar 1 maakt de leerling een keuze voor een beroepsprofiel want leerlingen weten snel vrij zeker wat zij niet willen in de toekomst. Ook is het belangrijk dat uw kind tijdens de middelbare school schoolvakken volgt die hij/zij leuk vindt waardoor de kans op succes veel groter is! Met een diploma in ieder beroepsprofiel is er namelijk toegang tot vrijwel alle opleidingen in het mbo!

Deze oriëntatiefase is extra actief en aantrekkelijk voor leerlingen door bedrijven te bezoeken en gastlessen te volgen. Want niet voor niets hanteren wij de slogan: Bedrijf in de school en de school in bedrijf!

Praktijk in leerjaar 3 en 4

Op onze vmbo-school bieden we vijf beroepsprofielen aan. Ook uw kind maakt een keuze voor één van deze beroepsprofielen na het eerste oriënterende jaar. Focus Beroepsacademie biedt ten aanzien van een deze beroepsprofielen een brede keuze met mogelijkheden zoals

 • Zorg en Welzijn
 • Media, Vormgeving en ICT
 • Dienstverlening en Producten
 • Horeca, Bakkerij en Recreatie
 • Groen

De samenwerking met het OZHW Groen College vanaf 2020-2021 biedt volop mogelijkheden om het groene beroepsprofiel te volgen. Iedere leerling doet examen in de vier profieldelen passend bij het gekozen beroepsprofiel. Maar het praktijkvak in klas 3 en 4 bestaat daarnaast uit keuzedelen. En die kunnen beroepsprofiel-overstijgend gekozen worden. Daardoor kan uw kind ook kennismaken met keuzedelen van andere beroepsprofielen. Dit levert een zeer uitgebreid pakket op waardoor er nog meer aansluiting is met het vervolgonderwijs op het mbo! Ook heeft uw kind van meer kunnen ‘proeven’ dan alleen van het eigen beroepsprofiel en kom dus tot een nog meer gefundeerde keuze voor een mbo-opleiding.

De Beroepsprofielen

We werken binnen Focus op verschillende manieren, samen met uw kind toe, naar een keuze voor één van de volgende beroepsprofielen:

Maak op een kleinschalige en laagdrempelige wijze kennis met de school

Kom naar de

Kom ‘ns kijken dag

Op woensdag 9 december organiseert Focus Beroepsacademie de ‘Kom ‘ns kijken dag’. Tijdens deze dag kunnen groep 8 leerlingen op een kleinschalige en laagdrempelige wijze kennismaken met de school, de docenten en de profielen. In verband met de corona-maatregelen zal dit voor uw en onze veiligheid plaatsvinden zonder een rondleiding voor ouders.

Het kom ‘ns kijken programma

Het programma voor deze avond ziet er dan als volgt uit:

 • Ontvangst voor ouder en kind in het Atrium
 • Kinderen worden opgehaald door de ‘avondgidsen’ (docent en 2 leerlingen) van Focus en ouders worden naar buiten begeleid
 • Welkomstgesprek met onze coaches
 • Informatie over ‘de Learning Portal’ (werken met een laptop en doelgericht werken)
 • Introductie van de beroepsprofielen
 • Einde programma – afhankelijk van de starttijd (tussen 18:00 en 21:00) in tijdblokken van een uur
 • Ouders mogen de kinderen bij de zij-ingang op komen halen

Aanmeldformulier Kom ‘ns Kijken Dag

  Ik wil mijn kind inschrijven voor de kom 'ns kijken dag
  Houd mij op de hoogte over de Open Dag van 9 februari 2021

  Na aanmelding wordt uw kind ingedeeld in een tijdblok van een uur, op een moment tussen 18.00 uur en 21.00 uur. De exacte tijd ontvangt u uiterlijk een dag voor aanvang, onder voorbehoud van verdere coronamaatregelen.

  Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, dus wees er snel bij.

  Alle ruimte om jezelf te zijn

  Welkom bij

  Focus

  Beroeps

  Academie

  Wat zeggen betrokkenen over Focus Beroepsacademie

  “Wat is het fijn dat op Focus mijn leerlingen op hun eigen niveau per vak aan de slag gaan. Veel van mijn leerlingen hebben een vmbo-advies dankzij rekenen of begrijpend lezen, maar zijn verder heel talentvol. Andere vakken kunnen dan op een hoger niveau gevolgd worden!”

  Leerkracht groep 8

  DOWNLOAD

  DE BROCHURE

  BROCHURE DOWNLOADEN

  NEEM

  contact met ons op

  STUUR EEN E-MAIL