Skip links

Focus op

de profielen

Praktijk in de 4 leerjaren

Naast een reeks theoretische vakken zoals Nederlands, Engels en geschiedenis laten wij uw kind in de eerste twee leerjaren al kennis maken met vijf beroepsprofielen. Deze oriëntatie op de beroepsvakken in leerjaar 1 bestaat uit een wekelijks programma waarbij iedere leerling met alle beroepsprofielen kennismaakt.

Dit doen zij in de zogeheten ‘PPO-lessen’. De leerlingen volgen dan lessen binnen alle beroepsprofielen. Na leerjaar 1 maakt de leerling een keuze voor een beroepsprofiel want leerlingen weten snel vrij zeker wat zij niet willen in de toekomst. Ook is het belangrijk dat uw kind tijdens de middelbare school schoolvakken volgt die hij/zij leuk vindt waardoor de kans op succes veel groter is! Met een diploma in ieder beroepsprofiel is er namelijk toegang tot vrijwel alle opleidingen in het mbo!

Deze oriëntatiefase is extra actief en aantrekkelijk voor leerlingen door bedrijven te bezoeken en gastlessen te volgen. Want niet voor niets hanteren wij de slogan: Bedrijf in de school en de school in bedrijf!

Praktijk in leerjaar 3 en 4

Op onze vmbo-school bieden we vijf beroepsprofielen aan. Ook uw kind maakt een keuze voor één van deze beroepsprofielen na het eerste oriënterende jaar. Focus Beroepsacademie biedt ten aanzien van een deze beroepsprofielen een brede keuze met mogelijkheden zoals

  • Zorg en Welzijn
  • Media, Vormgeving en ICT
  • Dienstverlening en Producten
  • Horeca, Bakkerij en Recreatie
  • Groen

De samenwerking met het OZHW Groen College vanaf 2020-2021 biedt volop mogelijkheden om het groene beroepsprofiel te volgen. Iedere leerling doet examen in de vier profieldelen passend bij het gekozen beroepsprofiel. Maar het praktijkvak in klas 3 en 4 bestaat daarnaast uit keuzedelen. En die kunnen beroepsprofiel-overstijgend gekozen worden. Daardoor kan uw kind ook kennismaken met keuzedelen van andere beroepsprofielen. Dit levert een zeer uitgebreid pakket op waardoor er nog meer aansluiting is met het vervolgonderwijs op het mbo! Ook heeft uw kind van meer kunnen ‘proeven’ dan alleen van het eigen beroepsprofiel en kom dus tot een nog meer gefundeerde keuze voor een mbo-opleiding.

De Beroepsprofielen

We werken binnen Focus op verschillende manieren, samen met uw kind toe, naar een keuze voor één van de volgende beroepsprofielen:

Alle ruimte om jezelf te zijn

Welkom bij

Focus

Beroeps

Academie

Wat zeggen betrokkenen over Focus Beroepsacademie

“Wat is het fijn dat op Focus mijn leerlingen op hun eigen niveau per vak aan de slag gaan. Veel van mijn leerlingen hebben een vmbo-advies dankzij rekenen of begrijpend lezen, maar zijn verder heel talentvol. Andere vakken kunnen dan op een hoger niveau gevolgd worden!”

Leerkracht groep 8

DOWNLOAD

DE BROCHURE

BROCHURE DOWNLOADEN

NEEM

contact met ons op

STUUR EEN E-MAIL