Skip links

Focus op

Horeca, Bakkerij en Recreatie

Het beroepsprofiel Horeca, Bakkerij en Recreatie

Horeca, Bakkerij en Recreatie past bij uw kind als/hij graag met mensen werkt en een passie heeft voor koken of bakken. Daarnaast ontdekt hij/zij of werken voor en gastvrij zijn voor mensen die in hun vrije tijd een hotel, café of restaurant bezoeken, passend is bij hem/haar.

Leerlingen met het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie kijken vaak en graag naar kookprogramma’s, spelen de Cupcake-cup van tv na of zij koken soms iets extra lekkers voor de familie thuis en/of zijn dol op het bakken van taarten. In de modulen van dit beroepsprofiel leert hij/zij alles wat te maken heeft met het bereiden van voedsel of gerechten, het ontvangen en bedienen van mensen in een restaurant of café, maar ook wat er bij komt kijken om een eigen bedrijf in de Horeca (hotel/restaurant/café) te hebben. Samen met de groep ontvangt hij/zij zeer regelmatig gasten van buiten de school in ons schoolrestaurant. Hij/zij moet daarom, net als in de echte Horeca bedrijven, wel eens ’s avonds werken onder begeleiding van de docenten.

Maak kennis met

Het beroepsprofiel

Horeca, bakkerij en recreatie

De overige Beroepsprofielen

We werken binnen Focus op verschillende manieren, samen met uw kind toe, naar een keuze voor één van de volgende beroepsprofielen:

Alle ruimte om jezelf te zijn

Welkom bij

Focus

Beroeps

Academie

Wat zeggen betrokkenen over Focus Beroepsacademie

“Mijn dochter voelt zich er thuis op Focus. Ze wil graag iets met het groenprofiel gaan doen en is er blij dat zij hier al kennis mee kan maken in de PPO-lessen. Ze krijgt met haar basisschooladvies veel kansen op Focus. Haar talenten worden gezien! Sommige vakken kunnen al echt op mavoniveau gevolgd worden en bij andere vakken krijgt zij tijd zich verder te ontwikkelen met de extra aandacht van vakdocenten”

Mevrouw Vermeulen, moeder van een leerling uit klas 1

DOWNLOAD

DE BROCHURE

BROCHURE DOWNLOADEN

NEEM

contact met ons op

STUUR EEN E-MAIL