Skip links

De pluspunten

van focus beroepsacademie

Altijd oog voor uw kind

Op Focus beroepsacademie heeft iedere leerling zijn eigen leerroute binnen en buiten de school

Elk kind is uniek. Uw kind heeft talenten die hij/zij moet ontwikkelen en minder sterke kanten die om (extra) aandacht vragen. Maar die ontwikkeling gaat niet vanzelf. Daarvoor is onderwijs nodig, dat uw kind ziet, hoort, inspireert, de juiste vragen laat stellen en de weg wijst, zodat hij/zij alle kansen krijgt om meer te bereiken dan hij/zij ooit heeft durven dromen. Op onze school is dit ons uitgangspunt en zijn wij trots en blij als wij uw kind mogen begroeten.

De pluspunten op een rijtje:

Naast de samenwerking met OZHW Groen College start Focus samen met enkele mbo-scholen een Beroepencampus. Dit is een goede ontwikkeling want het onderwijsaanbod binnen Barendrecht wordt zo steeds ruimer. Hierdoor heeft uw kind de mogelijkheid om binnen de gemeente door te stromen naar het mbo. Alle beroepsprofielen leiden op tot mbo-opleidingen en beroepen die in onze omgeving van groot belang zijn.

Dus werken de leerlingen met een basis-, kader-, of gemengd-advies (alleen bij het profiel Groen) met en zonder leerwegondersteuning (lwoo) gewoon samen. Onze unieke aanpak biedt hierin alle mogelijkheden om elk kind maximaal te begeleiden in hun ontwikkeling op hun eigen niveau. Daarnaast maken we onderscheid in de hoeveelheid praktijk(vakken) die uw kind kan volgen gedurende het eerste leerjaar. Dit hangt erg af van de interesses en de persoonlijke behoeftes van uw kind.

Wij zijn ervan overtuigd dat elke leerling is gemotiveerd om iets van zijn of haar leven te maken. Die persoonlijke ambitie, de dromen en leerdoelen van uw kind staan centraal. Daarom vinden wij dat uw kind ‘de baas moet zijn over zijn/haar eigen leerproces en leerprogramma’. Maar niet alle kinderen kunnen van nature leerdoelen formuleren, plannen, het werk op tijd realiseren en daar ook nog eens verantwoordelijkheid voor nemen. Dat moeten zij leren. En dat is wat wij met elkaar doen.

Binnen ons gepersonaliseerd onderwijs is sprake van een duidelijke structuur, waarbinnen uw kind intensief en persoonlijk wordt begeleid, uitgedaagd, geconfronteerd en gestimuleerd door een vaste coach. Om de twee weken wordt samen met uw kind het leer- en werkprogramma vastgesteld en besproken hoe het de afgelopen weken zijn gegaan.

Veel van de leerstof staat in de Learning Portal, dit is een digitaal leerportaal waarin uw kind, via de laptop, alles kan vinden wat nodig is, zodat hij/zij, in overleg met de persoonlijke coach, opdrachten op het eigen niveau en passend bij de eigen leerdoelen kan maken. Uiteraard werken leerlingen niet uitsluitend digitaal. Onze leerlingen krijgen op diverse manieren instructies of zijn in groepen actief bezig met het verwerken van de lesstof. Iedere leerling die zich op Focus Beroepsacademie inschrijft krijgt een laptop in bruikleen. U betaalt daarvoor een kleine bijdrage per schooljaar.

Binnen gepersonaliseerd leren werken we met elkaar samen. Wanneer we als school, ouders en kind goed contact hebben, is de kans op een succesvolle schoolloopbaan het grootst. Uw kind leert vanaf de allereerste dag vaardigheden – zoals initiatief leren nemen, op tijd komen, zelfstandigheid ontwikkelen, goede keuzes leren maken, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, plannen en op tijd realiseren. Vaardigheden die in het latere leven van groot belang zijn.

Onzichtbaar zijn of ‘ertussendoor glippen’ is in deze aanpak onmogelijk. Want elke leerling, dus ook uw kind, wordt steeds gezien en gehoord. Dit stimuleert niet alleen enorm, maar ook talenten en eventuele (leer) problemen zijn véél eerder in beeld te brengen. Daarnaast vinden wij de betrokkenheid van ouders van groot belang. U wordt dan ook actief betrokken bij het vaststellen van de leerdoelen voor uw kind en het bespreken van de resultaten. Uiteraard sámen met uw kind en gepresenteerd door uw kind!

Onze gepersonaliseerde onderwijsaanpak heeft vooral oog voor het individu en dat is goed te zien aan ons gebouw. Er zijn ruimtes waar instructie aan grote of kleine groepen wordt gegeven en werkpleinen waar leerlingen zelfstandig, samen met andere leerlingen of onder begeleiding van docenten kunnen werken. Dit wordt aangevuld met een aantal kleinere instructieruimten, bijvoorbeeld voor extra instructie/uitleg voor de leerlingen die wat extra ondersteuning nodig hebben of voor als er een meer individuele opdracht moet worden uitgelegd.

Alle ruimte om jezelf te zijn

Welkom bij

Focus

Beroeps

Academie

Wat zeggen betrokkenen over Focus Beroepsacademie

“Ik wilde eigenlijk helemaal niet naar het voortgezet onderwijs. Ik vond het nog veel te leuk met mijn vriendinnen op de basisschool. Maar nu ik op Focus zit zou ik niet meer terug willen. Een paar van mijn vriendinnen zitten nu ook op Focus, dat is natuurlijk extra gezellig. Daar houden ze ook rekening mee bij het indelen van de klassen.”

Marloes, leerling uit klas 1

DOWNLOAD

DE BROCHURE

BROCHURE DOWNLOADEN

NEEM

contact met ons op

STUUR EEN E-MAIL